NKA Oktatási program - Tapasztalatok és jó gyakorlatok

A Szent György Nonprofit Kft. a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumával szorosan együttműködve, 2017 első felében a könnyűzene oktatásával foglalkozó konferenciát szervezett.

A rendezvény egyrészt megmutatja a témában az európai tapasztalatokat, másrészt felvonultatja a hazai jó gyakorlatokat annak érdekében, hogy a Cseh Tamás programon belül induló Könnyűzenei Oktatás Támogató Alprogram számára összefoglalja a lehetséges irányokat, feladatokat és bemutassa az esetleges, majdani partnereket.A konferencia hosszú távú célja, hogy minél több diák (felső tagozatos és középiskolás) számára teremtődjön meg a könnyűzenei hangszerek megismerésének és kipróbálásának lehetősége, minél nagyobb számban döntsenek a zenetanulás vagy a zenélés mellett.

A konferenciától várt eredmények:

  • Összegyűjtse azokat a szakembereket és zenészeket, akikre az NKA Cseh Tamás Program Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja építhet.
  • Felvonultassa és a nyilvánosság számára is megmutassa a hazai és az európai jó gyakorlatokat.
  • Elindítsa és rendszeressé tegye az érintettek szakmai párbeszédét.
  • Felvázolja a könnyűzenei oktatás jelenlegi helyzetét, és javaslatokat tegyen annak megújítására.
  • Induljon el támogatásra érdemes projektek kidolgozása, hogy azok esetleges támogatásáról – tehát a 2017-18-as tanévben való működéséről –az NKA CSTP Ideiglenes Kollégium minél előbb dönthessen.

Vissza