GINOP-5.1.3-16-2017-00035 A Szent György Ház fejlesztése Kisharsányban

Tekintettel arra, hogy évek óta dolgozunk különböző projektekben a megyében és a siklósi térségben, 2016. januárjában Siklósi telephelyet létesítettünk. A társadalmi vállalkozás célja összeségében a kultúra (zene) és gasztronómia összekapcsolása által a munkaerőpiaci helyzetet javító vállalkozás indítása, működtetése együttműködve helyi for-profit vállalkozással, a helyi Önkormányzatokkal és további szervezetekkel.

Vállalkozásunk 2016-ban Kisharsányban vásárolt egy 300 nm-es ingatlant, amelyben kialakításra kerül, egy nyolc szobás panzió zenészek, művészek számára. Célunk egy zenei, kulturális szolgáltatóház kialakítása. Jelen tevékenység vállalkozásunk helybeli szerepét erősíti, jelenlétünk hangsúlyossá válik. Munkanélküliségre, mint társadalmi problémára válaszul szervezetünk a helyi munkaerő-piac felmérése, az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevételével az újonnan felvételre kerülő munkaerő: 5 fő, ebből 1 fő megváltozott munkaképességű és 2 fő hátrányos helyzetű, regisztrált álláskereső kisegítő személyzet, akik a kulturális szolgáltató ház körüli műszaki takarítási, étkeztetési és kertészeti munkákat látják el, 2 fő pedig szakmai segítő.

Céljaink:

  • Célunk a zene, Öröm a zene tömegmozgalommá történő fejlesztése.
  • Tematikus napok alkalmával gyermekeknek és felnőtteknek rendszeresen ingyenes zenei továbbképzéseket tartunk.
  • Gyermekek zenei táboroztatása, táboroztatás ideje alatt zenei továbbképzésük a Kisharsányi Önkormányzattal együttműködve
  • Öröm a zene tehetségkutató helyszín biztosítása
  • Cseh Tamás Programban nyertes zenekarok zenekari produkcióinak helyszíni biztosítása

 

Számszerűsíthető céljaink: évente legalább 400 különböző korú gyermek, fiatal, felnőtt megismertetése a zenével, annak fontosságával különböző programok által.

 

Célunk összességében a kultúra (zene) által munkaerőpiaci helyzetet javító vállalkozás indítása, működtetése.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap közreműködésével valósult meg.

Támogatási összeg:  31 881 848 Ft

Vissza