Vállalkozói tanácsadás és mentorálás

GINOP-5.2.2-14-2015-00023 Fiatalok Vállalkozóvá Válásának támogatása a Nyugat -Dunántúli és GINOP-5.2.2-14-2015-00015 Fiatalok Vállalkozóvá Válásának támogatása Északmagyarországi régióban

A projekt során azt vállalták, hogy 18-25 év közötti,  képzésben részt nem vevő, és nem dolgozó fiatalok  részére segítséget, szakmai támogatást nyújtanak ahhoz, hogy önálló vállalkozást indítsanak, melynek megalapításával biztosítják jövőjüket és megoldják munkaerőpiaci helyzetüket az észak-magyarországi és nyugat-dunántúli régiókban.

A program egy olyan komplex szolgáltatási csomagot tartalmaz, amely a fiatalok és álláskeresők kiválasztásától az általuk már megalapításra kerülő vállalkozások működésének mentorálásáig terjed. A program célja, hogy a régióban olyan életképes új vállalkozások jöjjenek létre, amelyek elősegítik a vállalkozói generációváltást, hozzájárulnak a fiatalok és a regisztrált álláskeresők munkaerőpiaci helyzetének megoldásához, és ezáltal a régió gazdasági fejlődéséhez.
A feladat további célja, hogy a résztvevők részére tanácsadás nyújtása a vállalkozás indítás során felmerülő pénzügyi tervezési, finanszírozási területekről.
A tanácsadás elsődleges célja a képzésben részt vevő fiatalok Üzleti Tervének elkészítésének szakmai támogatása. Az üzleti terv elkészítése során a szolgáltató és a fiatal leendő vállalkozó feladata, hogy felkutassák az egyéb pénzügyi eszközöket, amellyel a fiatal az induló vállalkozását támogatni tudja önfoglalkoztatása és a vállalkozása önfenntartása érdekében (pl. mikrohitel, Széchenyi kártya, GINOP mikro-vállalkozások fejlesztését célzó programok).

Közbeszerzési eljárásban rögzített alávállalkozó, tevékenység: tanácsadás, mentorálás

Megrendelő: Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Vissza